Europa niet tevreden met enkele punten uit belastinghervorming VS

Europa niet tevreden met enkele punten uit belastinghervorming VS

De Europese Commissie heeft gisteren zijn "ongerustheid" geuit over sommige punten uit de belastinghervorming die het Congres van de Verenigde Staten heeft goedgekeurd. De Commissie zegt "na te denken over alle mogelijke maatregelen", als ze van kracht wordt. De Commissie "neemt akte" van de hervorming, zegt een woordvoerder in een persbericht. Hij voegt eraan toe dat de tekst nog in detail wordt bestudeerd.

Hoewel ze tevreden is dat een bepaling is teruggetrokken "na intensieve contacten met de Amerikaanse autoriteiten", benadrukt de Commissie dat "twee maatregelen ongerustheid blijven baren". Het gaat daarbij over de aftrek van winsten "afkomstig uit het buitenland", alsook om een bepaling die "de erosie van de belastinggrondslag" moet vermijden van bedrijven uit de VS, die "discriminatoir lijkt".

De Commissie "gaat nadenken over alle mogelijke maatregelen die genomen zouden kunnen worden als het wetsontwerp in werking treedt zoals het nu is goedgekeurd". "Alle opties liggen op tafel", klinkt het.

Bron: Belga