EK 2016 - Zeven mensen opgepakt na rellen in Marseille

EK 2016 - Zeven mensen opgepakt na rellen in Marseille

In de Franse stad Marseille, een van de gaststeden van het Europees kampioenschap voetbal, zijn vrijdagavond zeven mensen opgepakt nadat het tot opstootjes was gekomen tussen enkele van de honderden vooral Britse voetbalsupporters, die zich verzameld hadden in de buurt van Vieux-Port, en de politie. Dat heeft de politie gemeld. Niemand raakte volgens de eerste elementen van het onderzoek gewond. Zaterdag vindt in Marseille de wedstrijd tussen Engeland en Rusland plaats, en die wedstrijd wordt door de autoriteiten als risicovol beschouwd vanwege mogelijke rellen tussen supporters.

De spanningen vrijdag begonnen rond 18.30 uur, toen de politie groepen Britten en Russen uit elkaar haalde. Daarop vielen enkele supporters de politie aan. Ze gooiden met projectielen, waarop de ordediensten reageerden met traangas, aldus journalisten van AFP. Later op de avond vonden in dezelfde wijk nog enkele confrontaties plaats.

In de nacht van donderdag op vrijdag waren er bovendien al opstootjes geweest in Vieux-Port, toen een 250-tal Britse supporters de confrontatie aanging met de politie. Daarbij vielen zeven lichtgewonden: drie supporters en vier agenten.

Om zaterdag "elke verstoring van de openbare orde te vermijden" heeft de politie voor de wedstrijd tussen Rusland en Engeland van zaterdag verschillende ingangen voorzien voor de supporters van de twee landen.

Bron: Belga