Eedaflegging Trump - Trump aangekomen in Witte Huis

Eedaflegging Trump - Trump aangekomen in Witte Huis

Donald Trump is vrijdag aangekomen in het Witte Huis als 45ste president van de Verenigde Staten. Hij legde eerder op de dag de eed af aan het Capitool en groette voor zijn aankomst het volk tijdens de parade in de straten van Washington. Eerder op de dag verliet president Barack Obama met de helikopter zijn ambtswoning.

Trump legde vrijdag samen met zijn vrouw Melania en zijn zoon Barron een deel van de parade, die zich uitstrekte over de drie kilometer tussen het Capitool en het Witte Huis, te voet af. Volgens de Amerikaanse media waren verschillende aanhangers van Trump teleurgesteld in de parade, omdat de nieuwe president voor een groot deel van de parade in zijn wagen bleef zitten en strak voor zich uitkeek. In de Washington Post spreekt een toeschouwer van de "slechtste parade ooit". Er waren zeer strenge veiligheidsmaatregelen van kracht om de parade zonder incidenten te laten verlopen.

Aan de parade had zich een groep manifestanten opgesteld, die slogans tegen Trump riepen en borden bij zich hadden met opschriften als "probeer deze functie te verdienen".

Eerder op de dag had Trump tijdens zijn eerste speech verklaard dat de macht opnieuw naar het volk zal gaan, en beloofde dat het de komende jaren "Amerika eerst" wordt.

Vrijdagavond zal Trump zijn presidentschap vieren op drie verschillende bals.

Bron: Belga