Economische missie Mexico - Technologie van Belgische IBA ingezet voor radiofarmacie in ziekenhuis in Monterrey

Het Doctors Hospital, een privé ziekenhuis in het Mexicaanse Monterrey, heeft technologie van het Belgische bedrijf IBA gekozen voor radiofarmacie, de voorbereiding van radioactieve materialen voor diagnose en behandeling van kanker. Prinses Astrid heeft het ziekenhuis donderdag bezocht tijdens haar economische missie naar Mexico, en de nieuwe uitrusting ingehuldigd. Doctors Hospital heeft onlangs de nieuwste uitrusting geïnstalleerd voor de productie van radiofarmaca, geneesmiddelen die radioactiviteit naar een bepaald orgaan in het lichaam brengen voor de meest precieze kankerdiagnose.

"Voor bepaalde ziektes, zoals kanker of neurologische aandoeningen, is moleculaire beeldvorming fundamenteel om de kern van de ziekte duidelijk te lokaliseren en de evolutie op te volgen", zegt dokter Genaro Levinson, voorzitter van Doctors group. "Een dergelijke diagnose maakt het mogelijk om een veel preciezere behandeling te kiezen dan bij conventionele beeldvorming."

Het is de eerste cyclotron van de nieuwste generatie van IBA, model "Cyclone KIUBE", die geïnstalleerd werd in Latijns-Amerika.

Bron: Belga