Duizenden passagiers zitten geblokkeerd door hevige sneeuwval in noorden van Japan

Duizenden passagiers zitten geblokkeerd door hevige sneeuwval in noorden van Japan

Het noorden van Japan wordt getroffen door hevige sneeuwval. Daardoor ondervindt het trein- en luchtvaartverkeer ernstige hinder. Duizenden passagiers zitten geblokkeerd en wachten op beter weer. Dat melden Japanse media. Op het eiland Hokkaido viel sinds vrijdag meer dan 1 meter sneeuw. Volgens de Japanse meteorologische diensten gaat het om de ergste sneeuwval sinds anderhalf jaar. Alle banen op de luchthaven van New Chitose, de belangrijkste toegangspoort voor Hokkaido, zijn bedekt door de sneeuw en honderden vluchten werden geannuleerd.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag moesten 2.500 passagiers de nacht doorbrengen op de luchthaven. De nacht erna waren dat er 6.000 en de voorbije nacht nog eens 2.600. Volgens een woordvoerder van New Chitose zijn er wegens de feestdagen extra veel passagiers aanwezig en zijn de meeste vluchten volzet. In totaal werden alleen al vrijdag 280 vluchten geannuleerd.

En ook het treinverkeer ondervindt serieuze hinder. Zo werden tijdens het weekend al honderden treinen geannuleerd. Het weer zou vandaag verbeteren, waardoor een groot aantal passagiers zou kunnen vertrekken.

Bron: Belga