Duitse speurders mogen fake beelden van kindermisbruik gebruiken

Duitse speurders mogen fake beelden van kindermisbruik gebruiken

Duitsland zal rechercheurs meer macht geven in de strijd tegen onlinepedofilie. Het parlement heeft daartoe vandaag nieuwe wetgeving van de regering goedgekeurd. De speurders zullen door computer gegenereerde beelden van kindermisbruik mogen gebruiken om toegang te krijgen tot internetfora waar beelden van dergelijk misbruik worden uitgewisseld. Mensen krijgen pas toegang tot deze fora wanneer ze eigen video's van hun wandaden uploaden, wat een probleem stelt voor undercoveragenten als ze de wet niet willen breken.

"De door computer gegenereerde beelden lijken bedrieglijk echt, maar tonen nooit echte kinderen", zei minister van Justitie Christine Lambrecht. De beelden mogen enkel als laatste middel in bepaalde onderzoeken ingezet worden, nadat een rechter het licht op groen heeft gezet. Echte mensen mogen krachtens de wetgeving niet te zien zijn in het beeldmateriaal.

Seksueel contact met kinderen proberen te maken op sociale media is krachtens de nieuwe wet ook een misdrijf, wat betekent dat pedofielen door het gerecht vervolgd kunnen worden, ook als een undercoveragent in plaats van een kind ingaat op hun avances.

Bron: Belga