Debutant Van Crombrugge: "Op het veld liep het meteen los"

Debutant Van Crombrugge: "Op het veld liep het meteen los"

Doelman Hendrik Van Crombrugge beleefde zijn eerste schooldag als Rode Duivel. Het 26-jarige sluitstuk van Eupen is fier dat hij een uitnodiging bij de nationale ploeg gekregen heeft, en wil de komende dagen vooral ervaring opdoen. "Ik hoop deze selectie te gebruiken als een springplank naar mijn verdere carrière", verklaarde Van Crombrugge na zijn eerste training in het Belgian Football Center in Tubeke. Van Crombrugge, een jeugdproduct van Sint-Truiden en Standard, is al jaren de vaste nummer 1 bij Eupen. Ook afgelopen seizoen toonde hij zich weer betrouwbaar, en was hij belangrijk in de vroege redding van de Panda's. Omdat vaste derde keeper Koen Casteels (dij) out is, riep bondscoach Roberto Martinez de Brabander een eerste maal naast Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Matz Sels op.

"Het is dus inderdaad een beetje een typische eerste schooldag", vertelde Van Crombrugge. "Ik moet alles wat leren kennen, maar eens op het veld liep het meteen los. Het niveau ligt veel hoger dan bij Eupen, maar ik weet dat de bondscoach in mij gelooft en voel dat ik zelf nog een stapje hoger kan zetten. Ik wil hier deze week veel bijleren, op het veld maar ook ernaast: hoe de toppers zich verzorgen, eten... Ook dat is belangrijk."

Van Crombrugge kan op heel wat interesse van andere clubs rekenen. Het staat zo goed als vast dat de doelman volgend seizoen Eupen verlaat en andere oorden opzoekt. "Maar ik ben nu bij de Duivels, en concentreer me alleen hierop", vertelde de keeper, die wel te kennen gaf te willen vertrekken bij Eupen. "Deze selectie is een knappe prestatie als speler van Eupen. Misschien kan het wel een springplank vormen voor mijn verdere carrière. Al ligt alles wat met een transfer te maken heeft in de handen van mijn makelaar. Er zijn enkele clubs in mij geïnteresseerd, maar het is te vroeg om daar meer over te vertellen. Nu wil ik vooral genieten en veel opsteken."

Bron: Belga