David Goffin behoudt tiende plaats op wereldranglijst

David Goffin behoudt tiende plaats op wereldranglijst

David Goffin blijft vandaag het nummer 10 van de wereld op de nieuwe ATP-ranking. De 29-jarige Luikenaar was vorige week aan de slag in Rotterdam. In de tweede ronde verloor hij van de Italiaanse tiener Jannik Sinner. Omdat Goffin in 2019 al na een ronde moest opkrassen in de Ahoy, levert hij op de ranking niet in. Deze week speelt Goffin in Marseille.

Ook in de rest van de top tien zijn er geen wijzigingen. De Serviër Novak Djokovic, winnaar van de Australian Open, behoudt de eerste plaats voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Roger Federer.

De Fransman Gaël Monfils verlengde zijn titel in Rotterdam en blijft nummer 9. Verliezend finalist Felix Auger-Aliassime maakt een sprongetje van drie plaatsen. De 19-jarige Canadees komt de top twintig binnen op plaats 18.

Casper Ruud behaalde in Buenos Aires zijn eerste ATP-titel en ziet dat vertaald in elf plaatsen winst. De 21-jarige Noor staat nu 34e. Kyle Edmund was de beste in New York en klimt zeventien plaatsen. De Brit belandt op nummer 45.

Kimmer Coppejans blijft de tweede Belg op plaats 153 voor de inmiddels gestopte Steve Darcis (210e, -29) en Ruben Bemelmans (249e, +2).

Bron: Belga