CSI-jumping Barcelona - Bondscoach Weinberg na Belgische zege: "We zijn er altijd in blijven geloven"

CSI-jumping Barcelona - Bondscoach Weinberg na Belgische zege: "We zijn er altijd in blijven geloven"

Uiteraard toonde de bondscoach van de Belgische jumpingploeg, de Duitser Peter Weinberg, zich in Barcelona bijzonder tevreden na de zege van zijn ploeg in de finale van de Longines Nations Cup jumping. "Wij zijn zonder twijfel 'het never give up team'", vatte hij de verdienste van zijn team samen. De eindzege bracht liefst 417.000 euro op. Na een ontgoochelend WK twee weken geleden in het Amerikaanse Tryon antwoordde bondscoach Peter Weinberg met dezelfde ruiters in Barcelona klinkend door de finale van te winnen. "In Tryon ontbrak het ons aan een tikkeltje geluk, maar vandaag bezorgde het ons de zege", reageerde Peter Weinberg op de persconferentie. "Toen Pieter Devos en Jos Verlooy als tweede en derde ruiter ieder 12 strafpunten opliepen, zijn wij er in blijven geloven. Uiteindelijk hadden we geluk dat Italië met zijn laatste ruiter nog twee keer in de fout ging, nadat Nicola Philippaerts ons met een nulronde op zegekoers hield. Wij zijn zonder twijfel 'het never give up team'".

Ook de ruiters waren zeer tevreden over de uiteindelijke afloop.

Pieter Devos: "Dit is zonder meer de kers op de taart van een geslaagd seizoen Nations Cup, waarin wij ook op de eerste plaats eindigden in het klassement van de kwalificatiewedstrijden. Mijn paard had een slechte dag maar dankzij de knappe prestaties van Niels en Nicola pakken we toch nog de eindzege."

Jos Verlooy: "Ook Caracas kende een off-day, maar het geeft wel een leuk gevoel dat je met 12 persoonlijke strafpunten uiteindelijk toch nog de eindoverwinning pakt. Wij hebben hier in Barcelona getoond dat wij wel degelijk over een sterke ploeg met de juiste mentaliteit beschikken."

Niels Bruynseels: "Ik moet op de eerste plaats parcoursbouwer Santiago Varela bedanken en feliciteren dat hij een vernuftig circuit uitstippelde dat toch heel veilig was voor paard en ruiter. Ik heb met Gancia de Muze al een topseizoen achter de rug, maar ik heb er wel voor gezorgd dat zij vandaag in topvorm zou zijn. Het is voor mij geen nadeel om als eerste van de ploeg in actie te moeten komen. Gancia is een heel speciaal paard en dus moet ik met haar op een heel specifieke manier het parcours afwerken. Het heeft totaal geen zin heeft om naar de anderen te kijken en daaruit conclusies te trekken."

Nicola Philippaerts: "Het is bijzonder mooi om het seizoen zo te kunnen afsluiten. Dit zou nooit mogelijk geweest zijn zonder de geweldige teamspirit van mijn ploegmaats. Zonder hun morele steun zou ik nooit tot dit resultaat zijn kunnen komen. Ik wist dat ik nul moest rijden, maar daar ben ik eigenlijk nooit mee bezig geweest. Ik heb mij helemaal ingeleefd in het bijzonder technische parcours en zonder dat zou het niet mogelijk geweest zijn om foutloos te blijven."

Bron: Belga