CrossCup Mol: Nederlandse Bakker is de beste bij de vrouwen, Hanne Verbruggen sterkste landgenote

CrossCup Mol: Nederlandse Bakker is de beste bij de vrouwen, Hanne Verbruggen sterkste landgenote

De Nederlandse Jasmijn Bakker is naar de zege gesneld op de CrossCup in Mol, de tweede manche van het seizoen in het veldlopen en de eerste individuele proef. Hanne Verbruggen was op een tweede plaats beste Belgische en behoudt haar leiderstrui. Verbruggen, die samen met haar clubgenoten van VITA Ninove ook al de Relays in Berlare won, ging er als een speer vandoor in het Molse zand. De marathonspecialiste liep een grote voorsprong bij mekaar, maar zag in het slot Bakker terugkeren. In de finale had Bakker duidelijk nog de meeste reserves. De derde plaats was voor de Duitse Vera Coutelier.

Eline Dalemans was op een vijfde plaats verrassend tweede Belgische, Sofie Van Accom was derde landgenote op plaats zeven. Belgisch kampioene Hanna Vandenbussche moest vrede nemen met een achtste plaats. In het klassement verstevigt Verbruggen, die in Mol een klasse apart was onder de Belgische atletes, haar leiderstrui.

De volgende manche van de CrossCup is op zondag 24 november in Roeselare, tevens de selectiecross voor het EK veldlopen in Lissabon op 8 december.

Bron: Belga