Crash Russisch vliegtuig - Twee bemande onderzeeërs naar plaats van crash

Twee bemande onderzeeërs van het Russisch Geografisch Genootschap (RGO) zullen maandagochtend gebracht worden naar de plaats waar het Russische passagiersvliegtuig is neergestort, voor de kust van Sotsji. Dat kondigde de persdienst van het RGO maandagochtend aan. "De twee bemande onderzeeërs C-Quester en C-Explorer zijn uitgestuurd voor een zoek- en reddingsoperatie", aldus de persdienst. "Het materiaal zal met een speciale vlucht naar de luchthaven Adler worden geleverd." Volgens het RGO kunnen beide vaartuigen acht uur onafgebroken opereren onder water, op een diepte van 100 meter (C-Quester) en 300 meter (C-Explorer).

Zondag stortte een Tupolev Tu-154 van het Russische ministerie van Defensie met 92 inzittenden neer in de Zwarte Zee. Het vliegtuig verdween omstreeks 5.27 uur plaatselijke tijd, twee minuten nadat het was opgestegen in Sotsji, van de radar.

Volgens het ministerie van Defensie zijn intussen brokstukken van de Tu-154 aangetroffen op zowat 1,5 kilometer voor de kust van Sotsji, op een diepte van 50 tot 70 meter. Elf lichamen van slachtoffers zijn gevonden. Er zijn geen overlevenden.

Bron: Belga