Champions League - Club Brugge ontvangt kwakkelend AS Monaco

Champions League - Club Brugge ontvangt kwakkelend AS Monaco

Club Brugge ontvangt woensdag (18u55) AS Monaco op de derde speeldag in de Champions League, een duel tussen twee teams die nog puntenloos zijn in groep A. Tegen het team van Thierry Henry, tot voor kort T2 bij de Rode Duivels, hopen de Bruggelingen eindelijk de nul van de tabellen te vegen. Zoniet komt een nul op achttien op het kampioenenbal, net als twee seizoenen geleden, dichterbij. Blauw-zwart verloor op de eerste speeldag na een knullig doelpunt in het slot met 0-1 van Borussia Dortmund. Op bezoek bij Atlético Madrid moest het team van Ivan Leko met 3-1 zijn meerdere erkennen in de Spaanse topclub. De Monegasken verloren dan weer met 1-2 van Atlético en met 3-0 van Dortmund.

De Belgische landskampioen kon vrijdag niet overtuigen in de competitie, in Jan Breydel werd het 1-1 tegen het bescheiden Waasland-Beveren. Bovendien vielen Arnaut Danjuma (enkel) en Jelle Vossen (knie) geblesseerd uit. Zij ontbreken in de selectie voor woensdag, Vossen is voor langere tijd out.

Ook AS Monaco kende een slechte generale repetitie. Youri Tielemans, die wel een penalty omzette, en Nacer Chadli gingen bij het debuut van coach Thierry Henry met 2-1 onderuit bij het Straatsburg van Matz Sels. De club uit het prinsdom is voorlaatste in de Ligue 1 met 6 op 30. De Bruggelingen hopen in Jan Breydel te profiteren van het ondermaatse vormpeil van de Monegasken. "Oké, Monaco zit momenteel in een mindere periode. Het Europees niveau ligt toch nog altijd hoger dan dat van Club Brugge. We moeten niet spelen alsof we favoriet zijn", temperde Ivan Leko dinsdag. "We zullen opnieuw met respect voor de tegenstander aantreden, maar met het geloof dat we iedereen kunnen verslaan. Zeker thuis, met de steun van onze supporters, kunnen we winnen."

Woensdag kan Henry niet rekenen op Radamel Falcao. De aanvoerder liep in de wedstrijd tegen Straatsburg een blessure aan het linkerdijbeen op. De Franse vicekampioen heeft daarnaast ook een keepersprobleem. De nummer één, Danijel Subasic, is buiten strijd met een blessure aan de rechterdij. Henry hoopt nummer twee Diego Benaglio, eveneens al even out met een hamstringblessure, op te lappen voor het duel met Club Brugge. De Zwitser behoort tot de selectie. Geraakt Benaglio niet speelklaar, dan zal Henry moeten opteren voor vierde keeper Loïc Badiashile. Derde doelman Seydou Sy, die zaterdag blunderde bij het eerste doelpunt van Straatsburg, staat immers niet op de lijst die AS Monaco indiende voor de Champions League.

Bron: Belga