Champions League - Club Brugge kent donderdagavond zijn tegenstanders in de groepsfase

Champions League - Club Brugge kent donderdagavond zijn tegenstanders in de groepsfase

Donderdagavond (vanaf 18u00) wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de groepsfase van het nieuwe Champions League-seizoen. Landskampioen Club Brugge is de enige Belgische vertegenwoordiger die in de potten verdwijnt. De Bruggelingen zitten in pot vier, de laatste pot, en mogen zich zo aan drie op papier sterkere tegenstanders verwachten. Uit pot 1 wordt quasi zeker een toptegenstander geloot. De landskampioenen van Spanje (Barcelona), Engeland (Manchester City), Italië (Juventus), Duitsland (Bayern München) en Frankrijk (PSG) worden er aangevuld met Real Madrid en Atlético Madrid, de uittredende winnaars in respectievelijk de Champions League en Europa League. Russisch kampioen Lokomotiv Moskou is het enige zwakke broertje in de eerste bokaal.

Ook pot twee bevat met onder meer Borussia Dortmund, Manchester United, Napoli en Tottenham nog flink wat kleppers, terwijl ook in pot drie met verliezend Champions League-finalist Liverpool, Schalke 04 en Monaco nog diverse sterke tegenstanders verborgen zitten. Ook de twee Nederlandse teams Ajax en PSV zitten in die pot en ook zij kunnen dus blauw-zwart treffen.

Club Brugge maakte van de Champions League-campagne dit jaar een hoofddoel. Twee jaar geleden gingen de Bruggelingen pijnlijk onderuit in de groepsfase van het kampioenenbal met zes nederlagen op rij in een groep met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen.

Club Brugge is de enige Belgische vertegenwoordiger in de poulefase. Vicekampioen Standard ging er in de derde voorronde al uit tegen Ajax en speelt dit seizoen de Europa League.

Pot 1: Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain en Lokomotiv Moskou

Pot 2: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Benfica, Napoli, Tottenham Hotspur en AS Roma

Pot 3: Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, AS Monaco, Ajax, CSKA Moskou, PSV en Valencia

Pot 4: Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray, Young Boys, Inter, Hoffenheim, AEK Athene en Rode Ster Belgrado

Bron: Belga