Cercle huurt middenvelder Isaac Christie-Davies van Liverpool

Cercle huurt middenvelder Isaac Christie-Davies van Liverpool

Rode lantaarn Cercle Brugge huurt de Welshe middenvelder Isaac Christie-Davies tot het einde van het seizoen van de Engelse competitieleider Liverpool, zo maakte de Vereniging bekend. Na de jeugdreeksen van eerst Brighton en daarna Chelsea te hebben doorlopen, maakte de 22-jarige Christie-Davies in juli 2018 de overstap naar Liverpool. Speelminuten in de Premier League zaten er nog niet in, in de kwartfinale van de League Cup tegen Aston Villa (toen Liverpool met een B-ploeg met forfaitcijfers verloor) vierde hij vorige maand zijn debuut in de A-ploeg van de Reds.

Eerder op de dag liet Cercle middenvelder Rominigue Kouamé ondanks een huurovereenkomst tot eind dit seizoen terugkeren naar het Franse Lille, dat hem meteen doorverhuurde aan de Franse tweedeklasser Troyes.

KV Kortrijk neemt dan weer de Nigeriaanse aanvaller Terem Moffi over van de Litouwse eersteklasser FK Riteriai, zo maakte de club bekend. In het Guldensporenstadion ondertekende hij een contract voor 3,5 seizoenen.

De twintigjarige Moffi speelde in Litouwen achtereenvolgens voor Kauno Zalgiris en Riteriai, waarvoor hij sinds maart 14 keer raak trof in 24 wedstrijden. Vorig seizoen was hij in 28 wedstrijden goed voor twintig doelpunten.

Bij KVK krijgt de eerste wintertransfer van het seizoen rugnummer 20. Morgen sluit hij al aan op training.

Bron: Belga