Casteels, Origi en Dimata zien coach Martin Schmidt vertrekken bij Wolfsburg

Casteels, Origi en Dimata zien coach Martin Schmidt vertrekken bij Wolfsburg

Martin Schmidt is niet langer de coach van Wolfsburg, zo maakte de club uit de Bundesliga vandaag bekend. De Zwitserse trainer stapt na een teleurstellende 5 op 18 "met onmiddelijke ingang" op bij de Wolven. De 50-jarige Schmidt nam zelf de beslissing om "plaats te ruimen voor een trainer die deze ploeg nieuwe impulsen kan geven", schrijft Wolfsburg op zijn website. "Na een verhitte discussie ging de club akkoord met zijn beslissing om op te stappen."

"De club was ervan overtuigd dat we samen, met Schmidt, het tij konden keren. Maar Schmidt pakte ons op de verrassing en kondigde zijn ontslag aan", legde algemeen directeur Tim Schumacher uit.

"Wolfsburg moet nu met een nieuwe coach het behoud zo snel mogelijk veiligstellen. We hadden dat doel graag bereikt met Schmidt zelf, maar we konden hem niet ompraten. Dit is teleurstellend, want we geloofden dat hij de juiste man op de juiste plaats was", vulde sportief directeur Olaf Rebbe aan.

Wolfsburg probeert al enkele weken zonder resultaat het degradatiespook in de Bundesliga af te wenden. Na 23 speeldagen heeft de club van Divock Origi, Koen Casteels en Landry Dimata amper een punt meer dan het onveilige Mainz.

Het is voorlopig niet duidelijk wie het roer overneemt. Daarover communiceert Wolfsburg morgen.

Bron: Belga