Brexit - Bob Geldof roept Ieren in Verenigd Koninkrijk op om tegen Brexit te stemmen

Brexit - Bob Geldof roept Ieren in Verenigd Koninkrijk op om tegen Brexit te stemmen

De Ierse muzikant Bob Geldof heeft donderdag zijn landgenoten die in het Verenigd Koninkrijk wonen opgeroepen om bij het referendum van 23 juni over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie tegen een Brexit te stemmen. In een video voor de vereniging "Irish4Europe" vraagt de zanger uit Dublin de 600.000 Ieren die in het Verenigd Koninkrijk wonen ook om zich te laten inschrijven op de kiezerslijsten voor het verstrijken van de deadline op 7 juni.

Alle meerderjarige Ieren die in het Verenigd Koninkrijk of in Gibraltar wonen mogen stemmen in het referendum dat zal beslissen over de Britse toekomst in de Europese Unie. "Aan alle Ieren: stem!", zei de 64-jarige Geldof die zich daarmee aansluit bij de Ierse eerste minister Enda Kenny die ook campagne voert tegen een Brexit.

Zondag ging Kenny naar een Keltische voetbalmatch in Londen om te waarschuwen voor een mogelijke herinvoering van de grenzen tussen Ierland en de Britse provincie Noord-Ierland in het geval van een Brexit.

"Het standpunt van Ierland over deze kwestie is heel duidelijk: we willen dat het Verenigd Koninkrijk, als vriend, partner en naaste buur, lid blijft van een hervormde EU", zo staat te lezen op website van de Ierse ambassade.

Bron: Belga