Braziliaanse politie pakt Nederlander op die criminele organisatie leidde

De politie in de Braziliaanse deelstaat Goiás heeft een Nederlander gearresteerd die aan het hoofd stond van een criminele organisatie gericht op drugshandel en het witwassen van geld. Ook vijf handlangers zijn aangehouden en twee privéjets, een helikopter, een jetski, 11 auto's, 13 luxe horloges en cash in beslag genomen. De politie kwam de bende op het spoor nadat een piloot eind vorig jaar vermist raakte, na een mogelijke crash in Bolivia. Tijdens het onderzoek bleek dat hij en andere piloten werkten voor de criminele organisatie van de Nederlander, melden lokale media. Om uit het zicht van de autoriteiten te blijven, vlogen ze extreem laag en haalden gevaarlijke capriolen uit.

De cocaïne werd uiteindelijk naar Europa gesmokkeld en zat verstopt in verschillende producten. Nederland, Duitsland, Frankrijk, maar ook ons land waren onder andere de eindbestemming.

Volgens de Braziliaanse politie deden de bendeleden weinig moeite om hun vergaarde rijkdom te verhullen aan de buitenwereld. Zo gebruikte een aantal leden de helikopter een keer om ijs te gaan halen in de stad Palmas.

Bron: Belga