Bjorg Lambrecht overleden - Renner tijdens operatie overleden

Bjorg Lambrecht overleden - Renner tijdens operatie overleden

Bjorg Lambrecht is maandag op de operatietafel overleden, terwijl de dokters probeerden zijn leven te redden. Dat meldde de medische staf van de Ronde van Polen. De 22-jarige renner van Lotto Soudal was met een ziekenwagen naar het ziekenhuis van Rybnik overgebracht na een zware val tijdens de derde etappe in de Ronde van Polen. Lambrecht ging halverwege de 150,5 kilometer lange rit tussen Chorzow en Zabrze tegen het asfalt. Er was geen andere renner bij de val betrokken. Volgens Poolse media kwam Lambrecht op een betonnen rioolbuis terecht. Duidelijk is dat het parcours door de regen spekglad was. Kort voor de finish gingen verscheidene renners onderuit.

"We weten niet waardoor hij viel, het gebeurde op een totaal vlakke weg", zegt wedstrijddokter Ryszard Wisniewski. "We hebben ter plekke geprobeerd hartmassage te geven en hebben een helikopter opgeroepen. Maar zijn toestand bleek te ernstig om hem per helikopter te vervoeren. We hebben dan ter plekke meer reanimatie gedaan en zijn daar in de ambulance mee doorgegaan. In het ziekenhuis is hij tijdens de operatie bezweken."

De podiumceremonie in Zabrze werd afgelast. Dinsdag zal de Ronde van Polen wellicht wel weer hervat worden. Of ook Lotto Soudal dan nog van start gaat, is nog niet duidelijk. "Vermoedelijk niet, maar ik wacht op bevestiging daarvan", zegt een staflid.

.

Bron: Belga