Bisschop spreekt getroffen Italianen moed in

Bisschop spreekt getroffen Italianen moed in

De bisschop van Ascoli Piceno, Giovanni D'Ercole, heeft de mensen in het Italiaans gebied dat door een zware aardbeving is getroffen, moed ingesproken. "Heb geen schrik uw pijn uit te roepen, maar verlies ook uw moed niet. Samen zullen we onze huizen en kerken weer opbouwen", zei hij bij de ceremonie voor de slachtoffers, waarbij ook de Italiaanse premier en president aanwezig waren. Vele rouwenden volgden de misviering al wenend. "De liefde is sterker dan de dood", aldus de bisschop. Het kruis dat in de sporthal hing, waar de ceremonie plaatsvond, was uit een van de door de aardbeving getroffen dorpen gehaald, aldus de geestelijke.

Bij de staatsbegrafenis voor 35 van de slachtoffers die in Arquata vielen, waren ook president Sergio Mattarella en premier Matteo Renzi aanwezig. Door de hitte tijdens de ceremonie werd een van de nabestaanden onwel en moest met een draagberrie naar buiten worden gebracht, aldus nieuwsagentschap ANSA.

Tijdens de dag nationale rouw hangen vlaggen aan publieke gebouwen halfstok. De openbare omroep RAI zendt ook geen reclame uit op de radio- en televisiekanalen. De civiele bescherming zei dat naschokken zich nog steeds voordoen in het getroffen gebied. De dodentol is opgelopen tot 290.

Bron: Belga