Bennett pakt tweede ritzege in Parijs-Nice, Kwiatkowski blijft leider

Bennett pakt tweede ritzege in Parijs-Nice, Kwiatkowski blijft leider

Sam Bennett (BORA-hansgrohe) heeft vandaag de zesde etappe in Parijs-Nice (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 176,5 km tussen startplaats Peynier en de aankomst in Brignoles was de Ier in een sprint met een klein peloton sneller dan de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) en de Italiaan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). De Pool Michal Kwiatkowski (Sky) verstevigde zijn leiderspositie dankzij enkele seconden bonificatiewinst. De vroege vlucht van de dag kreeg meteen na de start al vorm. Een demarrage van de Fransman Calmejane (Direct Energie) werd beantwoord door zijn landgenoot Pichon (Arkéa-Samsic), de Luxemburger Kirsch (Trek-Segafredo) en de Italiaan Finetto (Delko Marseille). Calmejane liet het voorin al snel lopen en zo kregen we een koptrio. Hun maximumvoorsprong bedroeg een kleine drie minuten, maar op een kleine 60 km van de aankomst was hun avontuur voorbij. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) had net voordien, met het oog op versteviging van zijn bergtrui, nog een tegenaanval gewaagd. Ook hij had echter geen succes.

Het peloton was door de hevige wind intussen in stukken gereten. Ook het Astana-duo Luis Léon Sanchez en Jon Izagirre ging zijn kans, maar op iets meer dan twintig kilometer van de meet was alles opnieuw samen. Het eerste peloton reed in gestrekte draf naar de aankomst. Valpartijen van Jan Bakelants (Sunweb) en Caleb Ewan (Lotto Soudal) ontregelden even het tempo, maar uiteindelijk kwam het toch tot een sprint. Daarin remonteerde Bennett knap Démare. Het was zijn tweede ritzege, na eerdere etappewinst dinsdag in de derde rit.

Zaterdag mogen de klassementsrijders zich tonen. Tussen startplaats Nice en de aankomst boven op de Col de Turini liggen 181,5 km. Zondag eindigt Parijs-Nice met een verraderlijk ritje van 110 km in en om Nice.

Bron: Belga