Bandopname van Trump over betaling aan gewezen playmate

Bandopname van Trump over betaling aan gewezen playmate

Michael D. Cohen, de vroegere advocaat van Donald Trump, nam ongewild een gesprek op waarin beide mannen het twee maanden voor de presidentsverkiezing van 2016 hebben over een betaling aan het gewezen Playboy-model Karen McDougal, waarmee de Amerikaanse president een affaire gehad zou hebben. Dat schreef de New York Times vandaag. De opname werd in beslag genomen door speurders van de federale politiedienst FBI tijdens een huiszoeking dit jaar in de kantoren van Cohen. Het ministerie van Justitie onderzoekt de betrokkenheid van Cohen bij betalingen aan vrouwen om gênante nieuwsverhalen over Trump voor de verkiezingen van 2016 aan te pakken. Justitie wil weten of dat in strijd is met de federale wetgeving inzake campagnefinanciering, en elk gesprek met Trump over die betalingen zou hen zeer interesseren.

Rudolph W. Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump, bevestigde vandaag in een telefoongesprek dat de president de betalingen met Cohen op de tape had besproken, maar zei dat de betaling uiteindelijk nooit was uitgevoerd. De opname zou minder dan twee minuten duren en daarin zou blijken dat de president niets verkeerd had gedaan.

Het voormalige model zei dat ze in 2006 een affaire was begonnen met Trump, kort nadat diens vrouw Melania hun zoon Barron ter wereld had gebracht. De playmate verkocht tijdens de laatste maanden van de presidentiële campagne de exclusieve rechten van haar verhaal aan The National Enquirer voor 150.000 dollar, maar het roddelblad heeft haar verhaal nooit gepubliceerd. Dat past binnen de praktijk van "catch and kill". Met die techniek begraven tabloids verhalen om de persoon over wie ze gaan een gunst te verlenen.

David Pecker, de voorzitter de uitgever van the Enquirer AMI, beschreef Trump eerder al als een "persoonlijke vriend".

Bron: Belga