Antwerp treft Viktoria Plzen of Olympiakos, Gent mogelijk tegen Larnaca of Levski Sofia

Antwerp treft Viktoria Plzen of Olympiakos, Gent mogelijk tegen Larnaca of Levski Sofia

Antwerp neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen het Tsjechische Viktoria Plzen of het Griekse Olympiakos. Als AA Gent de tweede voorronde overleeft, wacht een duel met ofwel het Cypriotische AEK Larnaca ofwel het Bulgaarse Levski Sofia. Dat is het resultaat van de loting die vandaag werd uitgevoerd op de UEFA-hoofdzetel in het Zwitserse Nyon. Viktoria Plzen en Olympiakos nemen het tegen elkaar op in de tweede voorronde van de Champions League. De verliezer komt dus in de Europa League uit tegen Antwerp. AEK Larnaca-Levski Sofia is net als AA Gent-Viitorul Constanta een duel in de tweede voorronde van de Europa League. De winnaars van beide confrontaties nemen het dus tegen elkaar op.

De heenwedstrijden in de derde voorronde worden op 8 augustus gespeeld, de returns een week later. Antwerp was geen reekshoofd bij zijn terugkeer op het Europese toneel na liefst 22 jaar afwezigheid. Een duel met het Nederlandse Feyenoord behoorde ook tot de mogelijkheden.

AA Gent, wel reekshoofd voor de derde voorronde, komt komende donderdag (thuis) en volgende week donderdag (uit) in actie in de tweede voorronde tegen het Roemeense Viitorul Constanta.

Als Antwerp en AA Gent de derde voorronde overleven, stoten ze door naar de laatste voorronde (play-offs) van de Europa League. Daarvoor wordt geloot op 5 augustus. Bij verlies is het Europese avontuur afgelopen.

Na de hele heisa rond de Europese tickets in de nasleep van het matchfixingschandaal rond KV Mechelen weet AA Gent pas sinds kort dat het donderdag in actie mag komen in de tweede voorronde van de Europa League. KV Mechelen, dat door bekerwinst een deelnamebewijs voor de groepsfase van de Europa League op zak had, mocht uiteindelijk Europa niet in, waardoor Standard (van derde voorronde naar groepsfase) en Antwerp (van tweede naar derde voorronde) een plekje opschoven.

Indien Club Brugge struikelt in de derde of vierde ronde van de Champions League, komt het terecht in de poulefase van de Europa League. Blauw-zwart werd vandaag in de derde voorronde gekoppeld aan het Oekraïense Dynamo Kiev. Racing Genk is als kampioen rechtstreeks gekwalificeerd voor de poules van het kampioenenbal.

Bron: Belga