Anti-Trump senator Cory Booker ontvangt verdacht pakket

Anti-Trump senator Cory Booker ontvangt verdacht pakket

In de Verenigde Staten is opnieuw een verdacht pakket geadresseerd aan een Trump-tegenstander. Deze keer was het gericht aan de Democratische senator Cory Booker. Dat meldt de federale politie. Ook in New York werd een verdacht pakket aangetroffen. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN was dat gericht aan James Clapper, de gewezen directeur van de inlichtingendiensten. "De FBI bevestigt dat er een elfde verdacht pakket is gevonden in Florida. Het is gelijkaardig aan de andere en was geadresseerd aan senator Cory Booker", stelt de federale politie in een tweet.

In New York werd een straat afgesloten waar aan een postkantoor ook een verdacht pakket is gesignaleerd. De straat ligt in het centrum van Manhattan, op enkele straten van het gebouw waar CNN gevestigd is. De politie van New York riep op om de buurt te vermijden.

Volgens CNN was de zending gericht aan Clapper, maar dat bericht heeft de FBI nog niet bevestigd. Ook de voormalige directeur van de inlichtingendiensten is een openlijke criticus van de Amerikaanse president Donald Trump.

Amerikaanse speurders zijn ondertussen een klopjacht naar de daders gestart, maar voorlopig is nog iemand gearresteerd. De politie bevestigde gisteren dat de pakketten, die eerder deze week werden verstuurd, zelfgemaakte explosieven bevatten.

Bron: Belga