Al zeker tien doden door taifoen Wipha in Vietnam

In Vietnam zijn, na de doortocht van de tropische wervelstrom Wipha, de lichamen van nog eens vijf mensen aangetroffen. Dat brengt de totale dodentol op tien. Elf mensen zijn nog vermist. Dat melden de Vietnamese autoriteiten vandaag. De provincie Thanh Hoa is het zwaarst getroffen: daar zijn vijf mensen omgekomen en zijn tien mensen als vermist opgegeven, is te lezen in een verklaring van de Centrale Stuurcommissie voor de Preventie van Natuurrampen.

De meeste vermisten komen uit het district Quan Son, waar een volledig dorp verwoest werd door snelstromend water. Twintig huizen werden daar meegesleurd door het water.

Wipha is donderdagavond aan land gekomen in de provincie, Quang Ninh, waar zich de bekende Halong Bay bevindt. Tegen zaterdag was de taifoen afgezwakt tot een tropische depressie. In hoofdstad Hanoi viel daardoor zondag onophoudelijk regen.

In de getroffen provincies in het noordoosten zijn goed 800 soldaten in de weer om de bevolking bij te staan. Er worden de komende dagen nog meer overstromingen en aardverschuivingen verwacht.

Bron: Belga