Aanslag Nice - Dader aanslag had depressie

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, de dader van de aanslag van donderdagavond in Nice waarbij minstens 84 doden vielen, had in het begin van de jaren 2000 een depressie en had geen link met religie. Dat zegt zijn vader, die hem als "altijd alleen, altijd depressief" beschrijft, in Tunesië aan persagentschap AFP. "Sinds hij vertrokken is naar Frankrijk, hebben we niets meer van hem gehoord", luidt het. "Van 2002 tot 2004 had hij problemen die geleid hebben tot een zenuwinzinking. Hij werd kwaad, hij schreeuwde en sloeg alles kapot wat hij vond", zegt Mohamed Mondher Lahouaiej-Bouhlel over zijn zoon. Hij werd ervoor behandeld met medicatie.

Volgens de vader zou zijn zoon ook "geen enkele link met religie" hebben. "Hij bad niet, hij vastte niet, hij dronk alcohol en nam zelfs drugs", klinkt het. "Ook wij zijn geschokt over wat er is gebeurd."

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel werd op 31 januari 1985 geboren in Msaken, in de banlieue van Sousse. Hij was getrouwd met een Frans-Tunesische die in Nice woonde en had drie kinderen.

Bron: Belga