Aanslag Nairobi - "Minstens vijftien doden, ook Amerikaan en Brit onder de slachtoffers"

Aanslag Nairobi - "Minstens vijftien doden, ook Amerikaan en Brit onder de slachtoffers"

Bij de aanslag op een hotelcomplex in Nairobi door de islamistische terreurbeweging al-Shabaab zouden minstens vijftien doden zijn gevallen. Hun lichamen werden al uit het hotel gehaald, melden Angelsaksische media in de nacht van dinsdag op woensdag op basis van een medewerker van het mortuarium. Officieel staat het dodental op zes. Bij de doden zouden ook een Brit en een Amerikaan zijn. De aanval vond plaats op een hotelcomplex, waar ook een winkelcentrum, restaurants en kantoren deel van uitmaken. De terroristen vielen omstreeks 15 uur lokale tijd het complex in de Keniaanse hoofdstad binnen. Er werden explosieven gegooid en één man zou zich in de hotellobby hebben opgeblazen, bericht de Britse zender BBC. Daarnaast was er ook hevig geweervuur te horen en vluchtten mensen in paniek weg.

Dinsdagavond laat maakten de Keniaanse autoriteiten bekend dat ze de situatie onder controle hadden, maar toch zou er nadien nog geschoten zijn, aldus de BBC. Volgens de Britse zender werden dertig mensen voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het vijfsterrenhotel DusitD2 telt 101 kamers en ligt in de buitenwijk Westland. In Kenia waren er de voorbije jaren al verschillende terreuraanvallen van al-Shabaab. Die islamistische beweging ontstond in buurland Somalië.

Bron: Belga