WTF? ‘Vliegende’ Tesla doodt vrouw in VS

WTF? ‘Vliegende’ Tesla doodt vrouw in VS
AFP / S. Olson

Volgens een politieverklaring heeft de 39-jarige Tesla-bestuurder, Frank Shoaf, intussen toegegeven dat hij door het rode licht gereden was. Vervolgens reed hij over een wegverzakking, waarna zijn voertuig de lucht in vloog en op het trottoir belandde. Daarbij werd een voetganger geraakt. In zijn vlucht sneuvelde een verkeersbord. Het kwam tot een harde landing nabij de drive-through van een KFC-restaurant. Bij het ongeval verloor de auto één van zijn wielen.

Een omstaander die getuige was van het incident hielp Shoaf uit zijn Tesla en belde de hulpdiensten: «Ik probeerde de deur te openen, maar die zat vast», vertelde de man aan NBC San Diego. De politie van San Diego onderzoekt het dodelijk ongeval. Bestuurder Frank Shoaf is intussen in hechtenis genomen.

Shoaf heeft meerdere aanklachten aan zijn been, onder meer voor doodslag met een zwaar voertuig en rijden onder invloed van drugs met lichamelijk letsel tot gevolg. Hij wordt vastgehouden op 100.000 dollar borgtocht in afwachting van een borgtochthoorzitting.