WTF. Auto’s en voetgangers moeten wijken voor relaxte beer die drukke straat oversteekt (video)

WTF. Auto’s en voetgangers moeten wijken voor relaxte beer die drukke straat oversteekt (video)
Foto Unsplash

Op de virale TikTok is te zien hoe een zwarte beer neerdaalt van een heuvel om een drukke verkeersstraat over te steken. Terwijl ouders en kinderen in paniek wegrennen en auto’s haastig op de rem duwen, lijkt de beer vooral gefocust te zijn op een ding: een Chinees wegrestaurant. Daarvoor ontziet hij niets. Zelfs de smalle bankjes zijn geen obstakel voor de grote omnivoor.

Gevaarlijk

Volgens inwoners komt de beer wel vaker langs nu de winter eraan komt en de nood aan voedsel groter wordt. Bepaalde reacties op de video beweren dat hij zelfs een naam heeft: Clyde.

De zwarte beer is normaal gezien mensenschuw, maar het risico dat Clyde een mens zou aanvallen bestaat wel degelijk. De Amerikaanse overheidsinstelling ‘Tennessee Wildlife Resources Agency’ raadt daarom aan om niet weg te lopen van het zwarte dier, maar om hem weg te jagen door te roepen of takjes te gooien.

@burgbearwatch

Makin my way downtown, walkin fast, faces pass, and I’m home bound.. do do do do🎶#CinderellaMovie #katespadenyonthemove #blackbear #gatlinburg

♬ A Thousand Miles - Vanessa Carlton