Vier uur sporten kan je seksleven verbeteren

Vier uur sporten kan je seksleven verbeteren
Foto Pexels

Vier uur per week sporten, heeft een positief effect op het seksleven van een vrouw. Het kan namelijk de kans op een orgasme vergroten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Florence.

Voor het onderzoek, bestuurden de wetenschappers 322 vrouwen. Zij werden elk gevraagd naar hun libido en hoe vaak ze gingen sporten. Vervolgens ondergingen de vrouwen echo’s waarmee de bloedstroom naar de clitoris gemeten werd. Dat orgaan is van vitaal belang bij zowel de opwinding als het orgasme.

Vier uur sport is ideaal

Uit het onderzoek bleek dat de vrouwen die nauwelijks sportten hoog maten op «seksuele disfunctie»: moeite met klaarkomen en een lage seksdrift. Dames die tussen de vier en zes uren per week sporten, behalen de beste cijfers. Ze leiden een bevredigend seksleven met meer orgasmes dan de andere testsubjecten. Dat is ook niet zo vreemd: door regelmatig te trainen vergroot je je geluk en zelfvertrouwen en dat loont in de slaapkamer.

Vrouwen die veel sporten - meer dan zes uren per week - ervaren dan weer een tegenovergesteld effect. Ze tonen een gebrek aan interesse in seks, zijn niet vaak opgewonden en hebben het moeilijk om een orgasme te bereiken. De reden daarvoor blijft onduidelijk.