Kom jij ook? New York organiseert festival voor mensen met een kale knikker

Kom jij ook? New York organiseert festival voor mensen met een kale knikker
Foto Unsplash

Net terwijl alle grote fashionista’s zich in New York verzamelen voor de Fashion Week, organiseert de New Yorkse rapper Rami Even-Esh het ‘Bald Fest’. In een interview met de New York Post noemt hij het festival zelf «het tegenovergestelde van fashionweek.» Hij gaat verder: «Bald Fest viert de dingen die mensen niet hebben – namelijk haar.» Met zijn ludieke evenement wil hij het stigma dat rond kaalheid heerst in vraag stellen en de mensen die hun haar aan het verliezen zijn of al verloren zijn in de bloemetjes zetten.

Pitbull en bics

Het festival nodigt uiteraard enkele rappers uit, maar er zijn ook tal van randactiviteiten die de dag onvergetelijk moeten maken. Zo kun je aan «bald room dancing» doen, je «bald mitzvah» vieren of meedoen aan de «bald trivia». Doorheen de dag zullen er ook scheermesjes van bic uitgedeeld worden. Tot slot valt er ook wat geld te rapen: de persoon die het best de kale rapper Pitbull kan imiteren, gaat naar huis met 50 dollar.

De eerste editie van Bald Fest belooft een succes te worden, want de reacties op sociale media zijn alvast laaiend enthousiast: «Als iemand die haar haar verloren heeft, maakt dit me ZO BLIJ!!!! Het is tijd om kaalheid te normaliseren en te omarmen!». Iemand anders voelt zich «meer comfortabel om zich te uiten als kale man nu» en bedankt het festival.