Jonge vrouw (21) krijgt kritiek nadat ze vierde zwangerschap aankondigt: «Daar moet je niet trots op zijn»

Jonge vrouw (21) krijgt kritiek nadat ze vierde zwangerschap aankondigt: «Daar moet je niet trots op zijn»
TikTok / @christacelia

De vrouw, genaamd Christa, was 17 toen ze haar eerste kind kreeg. Sindsdien is ze elk jaar zwanger geweest en nu is ze in verwachting van haar vierde kindje, dat uitgerekend is voor december. Drie van de vier kindjes waren gepland. Christa wilde immers een jonge mama zijn zodat ze op haar 40ste volop van het leven kan genieten.

Anticonceptie

De jonge mama deelt regelmatig video’s waarin haar bolle buik te zien is, en dat lokte al heel wat reacties uit, maar niet alleen positieve. «Je zou je moeten schamen om op je 21ste zwanger te zijn van je vierde baby», «Daar moet je niet trots op zijn», en «Er bestaat zoiets als anticonceptie», reageren sommigen.

In een video reageert ze op dergelijke commentaren met lyrics van het liedje ‘Bleeding Love’ van Leona Lewis. «Ik trek me niets aan van wat mensen zeggen. Ik hou van je», klinkt het terwijl ze naar haar bolle buik wijst.

Anderen insinueren dan weer dat ze wel gebruik zal maken van de sociale zekerheid en leeft van uitkeringen, maar dat weerlegt ze meteen. «Ik krijg geen hulp. Hun vader heeft een goede job. Ik ben een huismoeder omdat ik kinderdagverblijven niet vertrouw», antwoordt ze daarop.

Steun

Ze krijgt ook positieve reacties en steun van haar volgers. «Prachtig gezin. Ik begrijp niet waarom mensen jonge ouders scheef bekijken. Zoveel vrouwen hebben dat al succesvol gedaan», en «Je bent heel goed bezig, mama. Jammer dat mensen zo afkerig reageren», luidt het ook.

Een vijfde kind zal er overigens niet komen, want Christa gaat zich na haar bevalling laten steriliseren.

@christacelia

like it’s a CHRISTMAS BABY🥺im so excited. #fyp #christmasbaby #TargetHalloween #youngmom #29weekspregnant

♬ original sound - rein 🦋🌼🍯