Influencer zont halfnaakt ondanks vreemde blikken: «Ik kan er niet aan doen dat mijn borsten zo groot zijn»

Influencer zont halfnaakt ondanks vreemde blikken: «Ik kan er niet aan doen dat mijn borsten zo groot zijn»
Instagram / @georgie.clarke

Georgie Clarke is een Britse influencer die body positivity promoot op haar Instagram met bijna 700.000 volgers. De 25-jarige brunette houdt ervan om topless te zonnen, maar blijkbaar wordt dat niet altijd door iedereen geapprecieerd.

Seksualiseren

Toch vindt ze het belangrijk om dat te kunnen blijven doen, ongeacht of anderen het daar moeilijk mee hebben. «Als je met je blote borsten wil zonnebaden, doe het dan gewoon. Het zijn geen seksuele lichaamsdelen, maar ze werden gewoon geseksualiseerd. Ik schaamde me vroeger zo hard over mijn borsten omdat ze zo groot zijn en ik merkte dat mensen ernaar staarden of er commentaar op gaven, maar ik kan er niet aan doen dat ze zo groot zijn. Ik had het gevoel dat ik mijn borsten voortdurend moest wegsteken, zelfs al droeg ik een bikini die zowel boven- als onderaan alles bedekte», schrijft ze naast een foto waarop ze halfnaakt zont.

Bizar verzoek

Het ging soms zelfs verder dan staren alleen. «Onlangs vroeg een vrouw me op vakantie om geen bikini te dragen in het zicht van haar man. En ja, ze was bloedserieus. Als je partner of een man zijn ogen niet van anderen kan afhouden, waarom moet ik me dan kapotzweten? Vrouwen zouden hier geen rol mogen spelen, want opnieuw: ik mag niet de schuld krijgen van de grootte van mijn borsten. Dus jullie hebben mijn toestemming: je borsten verdienen het om vrij te zijn», besluit ze.

Verontwaardiging

Haar volgers geven haar groot gelijk. «Helemaal mee eens! Je bent zo mooi», «Ja meid, bevrijd de tepel», en «Ik word zo boos als een vrouw te horen krijgt dat ze zich moet bedekken omdat er iemand aan het kijken is. Ik heb dit al zo vaak meegemaakt in mijn leven. Nu zeg ik gewoon dat als iemand op ongepaste wijze naar mij kijkt, het een ‘hun’-probleem en geen ‘mij’-probleem is», lezen we onder meer in de reacties.