Buurman vraagt vrouw om te stoppen met workouts in de tuin: «Het klinkt te erotisch»

Buurman vraagt vrouw om te stoppen met workouts in de tuin: «Het klinkt te erotisch»
Foto Unsplash

De Schotse vrouw deed haar verhaal op Mumsnet, een soort sociale media voor ouders. Ze schrijft dat ze net een gezonde ochtendroutine had gevonden: terwijl de baby sliep en haar echtgenoot aan het werk was, deed zij een workout in de tuin. Maar op een dag belde de buurman plots aan. Of ze haar fitnessoefeningen ook binnenshuis kon doen, vroeg hij, want zij «probeerden in hun tuin te ontspannen en naar hun vissen te kijken.»

De echtgenoot van de vrouw kwam tussen, en zei dat ze heus niet zoveel lawaai maakte. «Wat zullen jullie dan zeggen wanneer onze dochter opgroeit en in de tuin begint te spelen?» «Dat is anders», antwoordde de buurman, waarop hij vervolgens suggereerde dat het gehijg van de vrouw «een beetje te erotisch klonk». Hij gaf haar nog mee dat ze misschien beter lid kon worden van een fitness.

«Ik ben Monica uit ‘Friends’ niet»

«Ik word hier echt pissig van», schreef de vrouw op Mumsnet. «We hebben bewakingscamera’s aan ons huis hangen, dus ik heb eens gecheckt hoe luid ik ben als ik sport. Eerlijk gezegd was er bijna geen lawaai, gewoon wat zwaar geadem, maar dat kon de microfoon van de camera amper registreren.» «Het is niet dat ik klink als Monica uit ‘Friends’ wanneer ze een massage krijgt», voegde ze nog toe.

Op Mumsnet kreeg ze alvast veel steun van andere ouders. «Jullie buren doen belachelijk», schrijft iemand. «Ze klagen gewoon over het feit dat jij 20 minuten ademt in je tuin.»