BIZAR. Het vervloekte paranormale huis uit ‘The Conjuring’ staat te koop

BIZAR. Het vervloekte paranormale huis uit ‘The Conjuring’ staat te koop
Foto Jam Press/Mott & Chace Sotheby’s

Voor iets meer dan één miljoen euro word je de trotse eigenaar van dit spookhuis. Het huis is nu nog in bezit van paranormaal onderzoekers Jenn en Corey Heinzen, maar de eigenaren vonden twee jaar lang genoeg.

Spookhuis inspiratie voor ‘The Conjuring’

De woning ligt in het Amerikaanse Burriville en is omringd door 8,5 hectare beboste grond. De film ‘The Conjuring’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hoewel voor de film een ander huis als decor diende, was dit huis in Burriville de inspiratiebron. De vorige eigenaar was namelijk de Perron-familie, die in 1970 in het huis woonde. Ook in de film speelt deze familie de hoofdrol.

Net zoals in het script van ‘The Conjuring’ ging moeder Carolyn Perron op onderzoek uit nadat haar dochters geesten zagen. Ze ontdekte dat een griezelige geschiedenis achter het huis schuilging. Die bestond uit mysterieuze overlijdens en andere enge incidenten.

Paranormale verschijnselen

Volgens het verhaal werd het terrein vervloekt door Bathsheba Sherman. De mythe ging dat deze vrouw een heks zou zijn geweest en zelfs haar kind offerde, rond 1800. Paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren, ook twee hoofdrolspelers in de film, legden een link tussen de geschiedenis en de spookachtige verschijnselen.

De huidige eigenaren, de Heinzens, bevestigen de ervaringen van de vorige bewoners. Bang voor geesten moet de koper niet zijn. Toch interesse? Het huis heeft drie slaapkamers en een badkamer. De binnenkant oogt zoals een spookhuis eruit zou moeten zien met kaarsen, gedroogde kruiden en een kelder.

Investering

Mocht je je afvragen waarom een vervloekt huis zoveel geld kost: volgens de eigenaren en de makelaar betaal je een premie voor de spookachtige sferen. Maar zij benadrukken ook dat het huis voor horror-liefhebbers of geïnteresseerden in paranormale activiteiten een levensveranderende aankoop kan zijn.