Al half miljoen dollar opgehaald voor pizzakoerier die vijf kinderen uit brandend huis redde (video)

Al half miljoen dollar opgehaald voor pizzakoerier die vijf kinderen uit brandend huis redde (video)
YouTube / Fox 5

De wereld keek vorige week vol ontzag naar de indrukwekkende beelden van de brandweer waarin de heröische daden van Bostic te zien zijn. De pizzakoerier deed zijn ronde, toen hij zag dat een huis in de buurt in lichterlaaie stond. Hij twijfelde niet, belde 911 en controleerde meteen of er nog mensen binnen zaten die hulp nodig hadden.

Zesjarig meisje

«Nog voor ik binnen was, schreeuwde ik om te checken of iemand hulp nodig had», vertelde hij aan Fox News. Vier van de vijf kinderen liepen onmiddellijk naar beneden, de deur uit. Toen hij vroeg of er nog iemand binnen was, bleek dat een meisje van zes nog steeds vastzat binnenin, terwijl de rook intussen stevig aangedikt was.

Sprong uit tweede verdieping

Hij hoorde het meisje schreeuwen. «Dat maakte me bang», getuigt Bostic. «Het was donker. De rook was een stille moordenaar. Ik trok mijn t-shirt uit en ging binnen met mijn ogen toe en stak mijn hand uit. Ik gebruikte mijn oren om me tot haar stem te leiden.» Zo vond hij haar terug. Door de dikke rook sprong hij noodgedwongen uit het raam vanop de tweede verdieping. Inmiddels waren de hulpdiensten toegekomen. Op de videobeelden van hen is te zien hoe Bostic vraagt of de baby oké is. Daarop zegt de brandweerman: «Je hebt het juiste gedaan, dude.»

De vier kinderen stellen het goed, het meisje dat uit het raam viel met Bostic had wel medische hulp nodig.

Rapper

Bostic liep door zijn heldendaad wel enkele brand- en snijwonden op, evenals een rookvergiftiging. Daardoor werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Bostic zal nog een tijdje moeten herstellen, daarom begon zijn neef een inzamelactie via GoFundMe. Daarbij schreef hij: «Deze jongen is het echte werk.» Aanvankelijk wou hij 100.000 dollar inzamelen voor Bostic, maar al snel bereikte hij véél meer: 554.000 dollar.

Bostic heeft intussen het ziekenhuis verlaten. Zijn grote droom is om een rapper te worden.