Verpleegster probeert te bewijzen dat vaccin je magnetisch maakt, maar faalt genadeloos (video)

Verpleegster probeert te bewijzen dat vaccin je magnetisch maakt, maar faalt genadeloos (video)
YouTube / OhioAMF

Er doen heel wat vreemde theorieën de ronde over het coronavaccin. Zo geloven sommigen mensen dat, wanneer je gevaccineerd bent, je plots magnetisch bent. Wel, dat klopt niet, zo legde viroloog Steven Van Gucht begin deze maand uit in Het Nieuwsblad. «Pure onzin. Zowel het vaccin van Pfizer als dat van Moderna bevat alleen puur biologische moleculen. Het zijn overigens twee heel vergelijkbare vaccins. Er zit geen metaal of ijzer in. Dit heeft totaal niets met magnetisme te maken. Net zoals de inhoud van een potje yoghurt biologisch en niet magnetisch is, geldt dat ook voor een vaccin. Maar deze theorieën passen in het verhaal van dat een Covid-prik een tracking device of een chip zou bevatten. Een hoax», klonk het.

Blunder

Een Amerikaanse verpleegster was echter zo overtuigd van de magnetisme-stelling dat ze het wilde bewijzen voor de Gezondheidscommissie van Ohio. «Leg me eens uit waarom deze sleutel aan mij blijft plakken», vraagt ze terwijl ze de sleutel tevergeefs aan haar nek probeert te laten plakken.

Uitlachen

Het filmpje ging viraal en lokte heel wat hilarische reacties uit. «Omdat je je vanmorgen niet gewassen hebt, mevrouw», «Ik vind het merkwaardig dat verpleegster worden erg moeilijk is en dat deze vrouw op een bepaald moment slim genoeg was om de studies door te geraken», en «Ze bewees vooral dat ik haar nooit als verpleegster zou willen hebben», klinkt het onder meer.