Schutter Texas kondigde schietpartij aan op Instagram: «Ik wil je een geheimpje vertellen»

Schutter Texas kondigde schietpartij aan op Instagram: «Ik wil je een geheimpje vertellen»
Instagram / @epnupues__

Dinsdagmiddag (omstreeks 18.32 uur Belgische tijd) stormde Salvador Ramos de Robb Elementary School in Uvalde binnen en schoot hij 21 mensen dood, onder wie 19 kinderen. De 18-jarige man werd nadien doodgeschoten door de politie.

Foto van geweren

Volgens Daily Mail zou hij zijn plannen hebben aangekondigd op Instagram. Zo tagde hij een willekeurige vrouw in een foto van twee geweren. De vrouw uit Los Angeles vroeg wat de bedoeling daarvan was. «Geen idee. Wees dankbaar dat ik je getagd heb», antwoordde hij haar. De vrouw gaf aan dat ze bang was. «Ik ken je amper en je tagt me in een foto met geweren?», stuurde ze hem.

Dinsdagmorgen, enkele uren voor de schietpartij, zei hij haar dat hij «op het punt stond». «Ik wil je een geheimpje vertellen», klonk het. De vrouw maakte duidelijk dat ze even ging slapen omdat ze ziek was. Even later stuurde Ramos nog: «Ik ga vertrekken».

Geschrokken

Toen de vrouw hoorde dat er even later een schietpartij had plaatsgevonden, panikeerde ze. «Het spijt me voor de slachtoffers en hun families. Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik ken hem niet, hij tagde me gewoon in zijn Instagrampost. Ik reageerde omdat ik bang van hem was. Ik wou dat ik wakker was gebleven en hem had proberen te overtuigen om het niet te doen. Ik wist het niet», lezen we in Daily Mail.