Ruimtevaartbedrijf Jeff Bezos bouwt commercieel ruimtestation

Ruimtevaartbedrijf Jeff Bezos bouwt commercieel ruimtestation
Afbeelding Blue Origin

Volgens Blue Origin zal iedereen naar het ruimtestation kunnen afreizen als daar maar voor wordt betaald. Het bedrijf rept in een persbericht van onderzoekers, maar ook van commerciële klanten. «Doorgewinterde ruimtevaartagentschappen, hightechconsortia, landen zonder ruimtevaartprogramma, media en reisbedrijven, ondernemers en investeerders, ze hebben allemaal een plaats in Orbital Reef», zo staat in een persbericht van Blue Origin. Dat omschrijft het ruimtestation nog als een «businesspark voor gemengd gebruik». Er is ook sprake van een ‘Single Person Spacecraft’, een ruimtetuigje waarmee toeristen uitstapjes zullen kunnen maken in de ruimte.

Rijke mensen

Blue Origin zet volop in op ruimtetoerisme om daarmee een deel van zijn lanceringen terug te verdienen. De afgelopen tijd ging Bezos zelf al de ruimte in. Ook nam Blue Origin acteur William Shatner, bekend als Captain James T. Kirk uit Star Trek, mee de ruimte in. Daarmee wil het bedrijf naamsbekendheid verkrijgen en meer rijke mensen trekken die de ruimte in willen.

De bouw van het ruimtestation wordt ook ondersteund door onder meer vliegtuig- en ruimtevaartbedrijf Boeing. Daarnaast is de Amerikaanse universiteit Arizona State University betrokken bij het project.