NMBS zet extra treinen in naar de kust wegens hitte, maar toch opgelet voor drukte

NMBS zet extra treinen in naar de kust wegens hitte, maar toch opgelet voor drukte
Belga / K. Desplenter

NMBS zet een maximaal aantal treinen in naar de kust. Bovenop het versterkte aanbod tijdens de zomermaanden, komen er op weekdagen in totaal nog acht treinen bij naar de kust. Op zaterdag en zondag zijn dat er tien.

Onder de noemer ‘Kust-Express’ vallen alle treinen naar de kust, de treinen die deel uitmaken van het versterkte zomeraanbod en de treinen die extra worden ingezet met mooi weer. «Als je trein een Kust-Express is, dan weet je dat dat de snelste manier is om zonder overstap naar de kust te geraken», aldus Temmerman. De treinen zijn gewoon mee opgenomen in de reisplanner van NMBS. Reizigers moeten niet reserveren, ze hebben enkel een geldig treinticket nodig.

Opgelet voor drukte

«Ondanks het versterkte aanbod kan het drukker worden dan normaal in de treinen en de stations, waardoor reizigers mogelijk langer in het station zullen moeten wachten vooraleer ze een trein kunnen nemen waarop nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn», zegt Termmerman.

De treinmaatschappij raadt iedereen dan ook aan zijn reis goed voor te bereiden en de NMBS-app te raadplegen. De reisplanner op de app toont ook de verwachte drukte aan boord van de trein. «We vragen onze reizigers ook om indien mogelijk de spitsuren te vermijden en voldoende water mee te nemen om te drinken tijdens de reis», klinkt het nog.

Vandaag en woensdag is het al zweten geblazen, met temperaturen tot 30 graden. Donderdag en vrijdag wordt het iets frisser - respectievelijk 25 en 23 graden -, maar de verkoeling blijft niet lang hangen. In het weekend wordt het tropisch warm, met zondag temperaturen tot 35 graden.