Nieuwe auto kopen? Dit zijn de (populaire) keuzes

Nieuwe auto kopen? Dit zijn de (populaire) keuzes

Elektrische auto

Het is de bedoeling dat uiteindelijk iedereen elektrisch gaat rijden, tenzij er een geavanceerde en weinig commercieel ingestelde autodealer komt die voertuigen op lucht kan laten rijden. Maar daar kan je niet van uitgaan. De elektrische auto is daarmee de meest duurzame keuze die je kunt maken. Er zitten nog wel wat nadelen aan deze auto’s. De soms beperkte actieradius is het voornaamste minpunt. Het is nog altijd wachten op een betaalbaar model waarmee je duizend kilometer kunt rijden. Toch weet je met een elektrische auto zeker dat je een auto met toekomst aanschaft.

Hybride auto

De stap van een auto die op benzine of diesel rijdt naar een elektrische auto kan best groot zijn. Een mooie tussenstap is een hybride model. Hybride wagens zijn auto’s met twee motoren. Een beetje het beste van twee werelden. Je hebt een elektromotor en een verbrandingsmotor. De verbrandingsmotor gebruikt benzine of diesel. De elektromotor laadt zichzelf op via de accu. Met een plug-in hybride auto kan je de accu zelf opladen. Deze auto’s zijn beter voor het milieu dan traditionele auto’s en zijn ook gunstiger voor je portemonnee. In gebruik dan, want nieuw zijn het prijzige modellen.

Een zuinige auto

De benzineauto is nog lang niet uit de gratie. En gelukkig maar, want voor veel mensen is dit nog steeds de meest praktische en vooral meest betaalbare auto. Als je een beetje aan het milieu en je portemonnee wil denken, kies dan voor een auto die lekker zuinig rijdt. Bij een tweedehands model kan je het best voor een auto van na 2005 kiezen. De meeste nieuwe auto’s rijden toch al zuinig. En een kleiner model is vaak een stukje zuiniger dan een grote auto.

Auto op aardgas

Gezien de situatie rondom aardgas misschien niet de meest verstandige keuze op dit moment, maar milieuvriendelijk is het wel. De uitstoot van deze auto’s is namelijk veel lager dan die van benzine- en dieselauto’s. Het is misschien een verrassende optie, maar wel eentje die goed is voor het milieu. Hoewel zeker met het oog op de toekomst elektrische en hybride de beste keuzes zijn.