Lamborghini en Ferrari: Overheid verkoopt exclusieve wagens aan spotprijzen

Lamborghini en Ferrari: Overheid verkoopt exclusieve wagens aan spotprijzen
Foto FOD Financiën

De Finshop, de winkel van de FOD Financiën, biedt tien uitzonderlijke voertuigen te koop aan. Het gaat om een Lamborghini Diablo, Ferrari Testarossa, Ferrari 456 GTS, Mercedes E500 Brabus, Mercedes G500 Brabus, BMW 850i, Porsche 928 S4, Porsche 928 GTS, Jaguar XJS coupé en Victory Vision.

Vier openbare veilingen

De wagens worden via een veiling te koop aangeboden. Vier veilingen zijn voor iedereen toegankelijk: die voor de BMW, de twee Porches en de Victory Vision. Op de BMW kan geboden worden vanaf 11.000 euro, de Porches gaan onder de hamer voor minstens 18.000 euro. De Victory Vision, een motor, kost minstens 7.700 euro. De zes andere wagens kunnen enkel door beroepspersonen gekocht worden. Alle info op finshop.belgium.be.

De Finshops in Brussel, Gembloux en Bornem verkopen voor rekening van de federale staat, de gewesten en de gemeenschappen roerende goederen zoals bureaumeubilair of informatiemateriaal. Het gaat om materiaal dat niet meer gebruikt wordt door de openbare overheden, dat door Justitie of door de Douane in beslag werd genomen of verbeurdverklaard is, of dat afkomstig is uit erfloze nalatenschappen en houtkaprechten. Vorig jaar brachten die verkopen 20,9 miljoen euro op.