Blauw vinkje op twitter kost binnenkort 8 dollar per maand

Blauw vinkje op twitter kost binnenkort 8 dollar per maand
AFP / O. Douliery

De microblogsite hanteert al sinds vorig jaar een abonnement voor betaalfuncties. De nieuwe baas wil echter een nieuw programma, dat duurder is en breder geaccepteerd, dat de inkomsten van het platform moet verbreden.

Heren en boeren

«Het huidige systeem van heren en boeren, voor wie al dan niet een blauw vinkje heeft, is bullshit», schrijft Musk op Twitter. «Alle macht aan het volk. Blauw voor 8 dollar per maand!». Hij is dus van plan tot een samensmelting te komen van Twitter Blue - een abonnement van 5 dollar per maand voor een meer comfortabele leesmodus en bewerkingstools - en de mogelijkheid voor bepaalde accounts om hun identiteit te laten verifiëren en certifiëren.

Vandaag kunnen enkel bepaalde profielen die authenticiteit aanvragen in de vorm van een blauw vinkje. Het gaat om regeringen, bedrijven, media, bekende personen, enzovoort. Zij kunnen dus hun badge verliezen als ze zich niet schikken naar de regels van het platform.

Verschillende prijzen

Musk heeft zijn ingenieurs vrijdag de opdracht gegeven zonder oponthoud voort te werken aan de vernieuwing van het systeem. Abonnees zullen andere voordelen genieten. Zo zullen hun tweets prioritair verschijnen, ze kunnen langere video- en audioboodschappen posten en zullen maar half zo veel reclame te zien krijgen. De prijzen voor abonnementen zullen verschillen van land tot land. «Het zal Twitter ook inkomsten opleveren om makers van content te belonen», luidde het.