Binnenkort kan je The Sims spelen op je smartphone

Binnenkort kan je The Sims spelen op je smartphone

Zeventien jaar geleden zag 'The Sims' voor het eerst het levenslicht. Het begon allemaal als een eenvoudig spelletje, waarbij je je je als speler urenlang kon verliezen in de bouw en inrichting van je droomhuis. Tegelijk moest je je Sim zo goed mogelijk door zijn virtuele leven loodsen. Uiteindelijk groeide het uit tot een van de meest succesvolle computergames aller tijden en werden er talloze uitbreidingspakketten bedacht.

Nu komt er dus ook een versie voor op je smartphone. Toch is het niet het eerste mobiele Sims-spel. Eerder lanceerde EA al ‘The Sims: Freeplay', maar dat was niet bijster succesvol omdat de gameplay compleet anders was dan op de PC.

Uitgebreide variant

De nieuwste versie, 'The Sims Mobile', zal een pak meer lijken op de traditionele game. Zo kan je je eigen personages ontwerpen door het karakter, de specialiteiten en de interesses te kiezen. Je kan zelfs families stichten en samewonen met andere personages.

Momenteel kan je 'The Sims Mobile' al spelen in enkele landen, zoals Brazilië. Wanneer het ook bij ons zal uitkomen en hoeveel het zal kosten, is nog een mysterie. EA heeft wel al aangekondigd dat het spel beschikbaar zal zijn voor zowel Android als iOS.