Heidi Van Tielen slachtoffer van vluchtmisdrijf: “Uiteraard geen briefje achtergelaten” (foto)

Instagram / @heidivantielen

Een onverlaat heeft gebotst tegen de auto van radiopresentatrice Heidi Van Tielen en zijn of haar gegevens niet achtergelaten. Vervelend, want daardoor komt de verzekering mogelijk niet tussen.

De 35-jarige Joe-presentatrice en zus van Erika Van Tielen deelde een foto van de schade aan haar wagen op Instagram. “Ik ga dan nu even heel heel heel luid vloeken, want er heeft iemand keihard tegen mijn auto gezeten en uiteraard geen briefje achtergelaten”, zucht ze.

Schade mogelijk zelf vergoeden

Jammer genoeg gebeurt het al te vaak dat dergelijke bestuurders er op die manier makkelijk vanaf komen. Als er geen dader kan aangeduid worden, kan de verzekering immers beslissen om niet tussen te komen en dan moet je zelf de schade vergoeden. Als je over een volledige omniumverzekering beschikt, wordt de schade vaak wel vergoed door je verzekering.

Expert inschakelen

Mocht je slechts een minimale autoverzekering (BA) hebben, dan is het raadzaam om een expert in te schakelen om te bewijzen dat de schade wel degelijk door een ander voertuig aangebracht werd. Vervolgens kan je bij het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds terecht om je situatie aan te kaarten en eventueel een vergoeding voor de materiële schade verkrijgen.

Instagram Stories / @heidivantielen