Britney Spears deelt zeldzame foto van twee zonen

Britney Spears
foto BELGA/AFP

Britney Spears komt de laatste tijd veel in het nieuws door de documentaire ‘Framing Britney’. Vandaag is het door wat anders. De Amerikaanse zangeres deelde uitzonderlijk een foto van haar twee zonen: Sean (15) en Jayden Preston (14). Haar Instagramcaption luidt als volgt: “Mijn jongens zijn al zo groot ondertussen”.

Instagram 

Britney Spears heeft vandaag twee versies van dezelfde foto op haar Instagramaccount gedeeld. Zij en haar twee zonen zijn te zien op de foto. Beide jongens droegen maskers en dat van Spears hing onder haar kin. Deze foto is gemaakt op een grasveld onder een stralend blauwe lucht en de bewerkte versie heeft een oranje gloed.

Britney vertelt in het bijschrift van de foto dat haar zoons veel te snel volwassen zijn geworden. “Soms vliegt de tijd zo snel, het is gek … Mijn kinderen zijn nu zo groot geworden.” Verder vermeldt ze dat het voor elke moeder moeilijk is om haar kinderen zo snel te zien opgroeien. Spears is ook erg trots op haar kinderen: “Ik prijs mezelf gelukkig dat mijn twee zonen zo vriendelijk en hoffelijk zijn. Ik moet dan toch iets juist gedaan hebben”.

Voogdijrecht

Britney Spears en Kevin Federline ontmoetten elkaar in 2004 en verloofden zich na een relatie van drie maanden. In 2005 werd hun eerste zoon Sean geboren. Jayden volgde een jaar later in september 2006. Kort na de geboorte van hun tweede zoon ging het koppel uit elkaar. In november vroeg Britney om echtscheiding en in maart 2007 werd hun splitsing officieel voltooid.

Sean en Jayden Preston brachten meer tijd door met hun vader, Kevin Federline (42 jaar). Hij heeft 70% voogdijrecht, terwijl zijn ex-vrouw slechts 30% voogdijrecht heeft. Het paar had vroeger een 50-50-regeling, maar na de breakdown van de zangeres in 2007 nam Federline de volledige verantwoordelijkheid over de twee zonen. Ondertussen mag Britney haar zonen vaker zien, maar zelf hoopt ze dat het hoederecht in de toekomst weer gelijk verdeeld zal zijn.