Coronacijfers dalen wereldwijd ondanks varianten

Terwijl de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten van het coronavirus zich verder verspreiden over alle landen van de wereld, dalen de cijfers wereldwijd wel. Dat blijkt uit gegevens die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdagavond heeft gepubliceerd.
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De Britse variant van het coronavirus heeft zich nu verspreid naar ongeveer tachtig landen, dat zijn er tien meer dan vorige week. Hetzelfde geldt voor de Zuid-Afrikaanse variant, die nu in meer dan veertig landen werd gemeld. De Braziliaanse variant doet momenteel in tien landen de ronde.

Het totaal aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is ecther, voor de derde week op rij, wereldwijd gedaald. Afgelopen week werden 3,7 miljoen gevallen vastgesteld, een daling van gemiddeld 13 procent. In Europa en Afrika is de daling het sterkst.

Sterfgevallen

Verder daalde het aantal nieuwe sterfgevallen met 1 procent tot iets minder dan 97.000. Ook dat cijfer daalde het sterkst in Europa en Afrika. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie meer dan 2,1 miljoen mensen gestorven aan het coronavirus.

De WHO roept op om verder actie te ondernemen om de pandemie onder controle te krijgen.