CORONACIJFERS. Druk op ziekenhuizen neemt verder toe, aantal besmettingen stagneert

De druk op de ziekenhuizen blijft hoog. De statistieken van Sciensano laten zoals verwacht nieuwe recordcijfers zien. Het totale aantal patiënten dat met COVID-19 in de Belgische ziekenhuizen ligt bedraagt nu 7.231. Dat zijn er 408 meer op één dag en een nieuw record.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Maandagavond raakte al bekend dat ook op intensieve zorgen het record van de eerste golf is verbroken, met nu 1.302 coronapatiënten op ICU, een toename met 79 patiënten op 24 uur tijd.

Over de jongste zeven dagen werden dagelijks gemiddeld bijna 666 mensen in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19. Dat is 31 procent meer dan de week voordien.

Groei in nieuwe besmettingen valt stil

Ook het aantal besmettingen gaat nog altijd in stijgende lijn, al is de toename wel minder fors. Dagelijks kregen de jongste week gemiddeld 15.071 mensen te horen dat ze positief testten op het nieuwe coronavirus. Dat is 4 procent meer dan de week voordien. Sinds het begin van de pandemie testten al 447.355 Belgen positief. De positiviteitsratio bedraagt gemiddeld 29 procent, maar ging de jongste dagen wel in dalende lijn.

Het aantal overlijdens steeg de jongste week erg snel. Gemiddeld sterven er elke dag bijna 123 mensen aan COVID-19, een toename met ruim 71 procent tegenover vorige week.