Gedaan met vanille-ijs. Deze zomer eet je… champagnesorbet

champagne
Foto Piper-Heidsieck

Vind je een chocolade-ijsje met sprinkeltjes ook zo banaal? Dan kan je vanaf nu aan het zwembad genieten van een luxueuze sorbet met champagnesmaak.

Als je houdt van dat tikkeltje meer, moet je deze zomer eens een champagne-ijsje proberen. Champagnehuis Piper-Heidsieck daagde twee ijssalons uit om een nieuwe smaak te creëren met hun champagne. Jan Vandewiele, chef gelato van het Antwerpse Cremerie Germaine creëerde een ijsje dat voor zo’n 47% uit champagne bestaat.

Om het fruitige en sprankelende karakter van de champagne te versterken, voegde de chef van Glacier Gaston in Brussel op zijn beurt calamondin – een citrusvrucht uit de Filippijnse keuken -, een infusie seringen en gekonfijte frambozen toe. Een smaaksensatie die doet watertanden…

Je weet waarnaartoe voor een bolletje champagne of twee!