Coronacrisis: niet op vakantie, wel een nieuwe badkamer

Alhoewel de grenzen (grotendeels) weer open zijn, kiezen veel mensen ervoor om deze zomer thuis te blijven. Die keuze is natuurlijk heel verstandig én biedt veel mogelijkheden om thuis eens flink aan de slag te gaan. Veel mensen grijpen deze tijd bijvoorbeeld aan om de badkamer goed onder handen te nemen. Wilt u graag uw badkamer in een nieuw jasje steken? Lees hieronder dan onze tips!

Verbouwen of renoveren
Is de basis van uw badkamer nog goed, maar wilt u het geheel toch wat opfrissen? Dan is een complete verbouwing vaak niet nodig. Als de tegels en het sanitair nog in goede staat verkeren, geeft u de badkamer met een paar kleine aanpassingen al een compleet andere look. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe douche in een trendy kleur, zoals koper. Combineer deze douche met een douchewand in dezelfde kleur en uw badkamer krijgt een totaal andere uitstraling!

Experimenteer met kleur
Een nieuwe kleur doet wonderen voor de aanblik van elke ruimte in huis. Ook de badkamer kunt u gemakkelijk opfrissen door wat kleur toe te voegen. Dat kan op de wand, maar u kunt ook kiezen voor gekleurde kranen en accessoires. Een chromen kraan bijvoorbeeld vervangen door een gouden exemplaar geeft de ruimte direct een andere uitstraling. Bovendien is het vervangen van accessoires en kranen een relatief gemakkelijke én goedkope klus, dus wat wilt u nog meer?

Duurzame basis
Als een nieuwe kleur of een paar kleine aanpassingen niet genoeg is om uw badkamer weer op te knappen, is het misschien toch tijd voor een verbouwing. In dat geval doet u er goed aan om te kiezen voor duurzame materialen, zodat de badkamer er weer voor lange tijd tegenaan kan. Keramiek is een goed voorbeeld van duurzaam materiaal. Keramiek is slijtvast, krasbestendig én eenvoudig te onderhouden. Het aanbod keramisch sanitair is bovendien gigantisch, dus u heeft meer dan genoeg keuze om uw droombadkamer te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een wastafel en toilet van keramiek voor uw duurzame badkamer!

Design binnen budget
Een verbouwing of renovatie van de badkamer biedt veel mogelijkheden om extra luxe toe te voegen. Een regendouche of douche-wc zorgt bijvoorbeeld voor een heus wellness-gevoel in de badkamer. Zou u dat gevoel wel graag in uw badkamer terugzien, maar is uw budget er niet naar? Dan kunt u ook kiezen voor sanitair met een design-uitstraling. Vervang uw oude radiator bijvoorbeeld door een designradiator in een trendy kleur, zoals zwart of antraciet. Zo houdt u uw designbadkamer mooi binnen budget.