Bieke Ilegems overweegt om nooit meer alcohol te drinken: “Maar is dat niet saai?”

Instagram / @biekeilegems

Actrice en presentatrice Bieke Ilegems besloot honderd dagen geleden om, bij wijze van test, geen druppel alcohol meer aan te raken. Nu denkt ze erover om dat zo te houden omdat ze zich veel beter voelt dan voordien.

Toen de coronacrisis in maart over ons heen kwam en de lockdown ingezet werd, besloot Bieke Ilegems om van de situatie gebruik te maken en alcohol te bannen uit haar leven. Aanvankelijk wilde ze dat één maand doen, maar dat werden er uiteindelijk al meer dan drie.

Geen gemis

Het 49-jarige ATV-gezicht merkt dat ze zich nu een stuk helderder en frisser voelt en overweegt om een alcoholvrij leven te blijven leiden. Toch vraagt ze zich af of dat niet te saai gaat worden. “Twijfel. Ik heb nu al 100 dagen geen alcohol gedronken. Omdat ik eens wilde testen hoe hard ik het zou missen: dat relaxen met een glaasje wijn. Wat bedoeld was als een alcoholvrije maand, zijn er nu dus al meer dan drie geworden. Vaststelling: ik mis het totaal niet. Ik ben heel creatief met lekkere, gezondere alternatieven en, het voornaamste: ik voel me veel helderder, frisser, vrijer… gewoon beter. Misschien wil ik wel gewoon gaan voor een alcoholvrij leven. Maar dat klinkt dan weer zo saai. En ik wil natuurlijk niet saai zijn. Dus: kom maar op met die adviezen, alcoholloze ervaringsdeskundigen. No alcohol, not boring?”, schrijft ze op Instagram.

Diepere beleving

Heel wat mensen deelden hun ervaring. “Helemaal niet saai, integendeel! Zij die per se drank nodig hebben om zich te kunnen amuseren; dat is pas saai”, “Al jaren geen alcohol en ik mis niks, integendeel… Alles wordt leuker, aangenamer, mooier,… De beleving is dieper, het leven wordt rijker. Volhouden, Bieke”, en “Ik drink nooit alcohol en mis dit dus ook niet. Jammer dat dit altijd moet verantwoord worden als zijnde ‘niet saai’, zeker als je weet hoeveel schade alcoholgebruik nog altijd teweegbrengt. Zoals je zegt: er zijn voldoende lekkere alternatieven beschikbaar! Het loont de moeite om die allemaal eens te ontdekken en wie weet kan je anderen daar ook van overtuigen”, klinkt het onder meer.

View this post on Instagram

Twijfel. Ik heb nu al 100 dagen geen alcohol gedronken. Omdat ik eens wilde testen hoe hard ik het zou missen: dat relaxen met een glaasje wijn. Wat bedoeld was als een alcoholvrije maand, zijn er nu dus al meer dan drie geworden. Vaststelling: ik mis het totaal niet. Ik ben heel creatief met lekkere, gezondere alternatieven en, het voornaamste: ik voel me veeeeel helderder, frisser, vrijer…gewoon beter. Msschien wil ik wel gewoon gaan voor een alcoholvrij leven. Maar dat klinkt dan weer zo saai. En ik wil natuurlijk niet saai zijn. Dus: kom maar op met die adviezen, alcoholloze ervaringsdeskundigen. No alcohol, not boring? #noalcoholneeded #challengeyourself #feelsgood @thelmalouise_antwerp @ilsedekeulenaerjuwelen

A post shared by Bieke Ilegems (@biekeilegems) on